SBB: Neka dostojanstvo radnika bude prvomajska želja i trajna obaveza

Fena
SBB: Neka dostojanstvo radnika bude prvomajska želja i trajna obaveza

Savez za bolju budućnost (SBB) uputio je čestitku svim građanima Bosne i Hercegovine, u povodu prvog maja - Međunarodnog praznika rada, naglašavajući da taj praznik treba podsjetiti da je svrha njegovog obilježavanja trajno zalaganje za dostojanstvo, pravdu i posao od kojeg se može živjeti u vlasitoj zemlji.

- Lažna obećanja o stotinama hiljada novih radnih mjesta, koja su davali, a i danas daju neki političari i neke stranke u nestajanju, ne mogu sakriti potpunu nebrigu o najvećoj, radničkoj populaciji, mizerno niskoj prosječnoj plaći i ogromnoj nezaposlenosti, posebno mladih - navedeno je u saopćenju SBB-a.

Smatraju da je dvodecenijska loša politika ostavila pustoš rasparčanih, pokradenih i propalih preduzeća, desetine hiljada radnika i njihovih porodica bez posla i životnog smisla, a penzionere na rubu egzistencije sa sramotno niskim penzijama.

- Korupcija, nejake institucije i stalna politička kriza, koju nam serviraju nosioci vlasti, tjeraju investicije i onemogućavaju poboljšanje životnog standarda, značajna zapošljavanja, bolje plaćene radnike i adekvatnu zaštitu radničkih prava - istaknuto je u saopćenju SBB-a.

Poručili su da će SBB ostati trajno naklonjen interesima radnika, penzionera, nezaposlenih i drugih s kojima žele graditi Bosnu i Hercegovinu kao zemlju slobode, blagostanja, pravednosti i jednakosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije