Savez za promjene: Milorad Dodik pretvara RS u Sjevernu Koreju

Radiosarajevo.ba
Savez za promjene: Milorad Dodik pretvara RS u Sjevernu Koreju

Savez za promjene saopćio je danas da je režim Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske – nakon faze verbalnih poziva na linč, "progon i izopćenje funkcionera Saveza za promjene" – prešao u fazu kada je spreman svoje kritičare i fizički likvidirati, javlja Anadolu Agency.

Saopćenje je stiglo nakon jučerašnjih Dodikovih prijetnji upućene ministru za vanjske poslove BiH Igoru Crnadku, kao i grafita u Prijedoru kojima se poziva na ubistvo predsjednika Srpske demokratske stranke Mladena Bosića.

"U historiji Republike Srpske i demokratskih društava do sada se nikada nije desilo da predsjednik RS-a govori mafijaškim jezikom, poziva na likvidacije, razjedinjuje umjesto da ujedinjuje građane, čime svojim potezima dovodi u pitanje sigurnost i stabilnost društva u cjelini. Nedopustivo je da režim svoju nesposobnost da riješi tešku ekonomsku situaciju, poboljša život građana, otvori nova radna mjesta za mlade ljude, poveća penzije, uredi zdravstveni sistem da nam bolnice budu dostojne čovjeka, krije iza laži, neutemeljenih optužbi o izdaji Saveza za promjene. Laž, sila i prijetnje postali su posljednja linija odbrane režima", saopćeno je iz Saveza za promjene. 

Predstavnici koalicije stranaka koje su u vlasti na državnom nivou smatraju da je najbolje rješenje da Milorad Dodik podnese ostavku na mjesto predsjednika entiteta kako se RS ne bi pretvorio u Sjevernu Koreju.

"Kada predsjednik Republike, u mafijaškom stilu putem javnog servisa, poruči da će Igoru Crnadku osvetu servirati hladnu, on šalje poruku građanima da je takvo ponašanje dopustivo i poželjno i onda je logična posljedica takve poruke poziv na ubistvo predsjednika SDS-a Mladena Bosića", stoji u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije