Savez samostalnih sindikata BiH: Nećemo podleći pritiscima

Radiosarajevo.ba
Savez samostalnih sindikata BiH: Nećemo podleći pritiscima

 U Sarajevu je danas održana redovna sjednica Predsjedništva Glavnog odbora Saveza samostalnih sindikata BiH (SSSBiH) na kojoj su još jednom potvrđeni i podržani zaključci koji su usvojeni na vanrednoj sjednici Predsjedništva održanoj prije dva dana, piše Fena.

"S obzirom na pritiske kojima je naša sindikalna porodica svakodnevno izložena, SSSBiH podsjeća sve da je Savez radnička organizacija, da zastupa i štiti interese svojih članova i članica i da će nastaviti slijediti svoje ciljeve i vizije, poštivati rad svojih organa, a sve u skladu sa Statutom Saveza samostalnih sindikata BiH", saopćeno je iz SSSBiH.  

Pozvali su sve članove da ne podliježu pritiscima i da se suzdrže od predlaganja kadrovskih rješenja za organe izvršne vlasti na bilo kojem nivou, s obzirom na to da za to postoje procedure kojima se to radi na legalan i legitiman način.

"Prepoznajemo da pojedini kandidati koje predlažu određene organizacije već dugo rade na diskreditaciji ne samo SSSBiH, već i institucija ove države i postaju idejne vođe pojedincima i aktivnostima koje su već izašle izvan  demokratskih okvira i u najboljoj namjeri definisanih vizija", naveli su iz SSSBiH. 

Posebno naglašavaju, ističu i podržavaju zvanične stavove koje kroz svoje sindikalne organe i tijela, poštujući statute i procedure, iznose članice SSSBiH, između ostalih i Samostalni sindikat radnika hemije i nemetala FBiH i Samostalni sindikat radnika rudnika FBiH. 

"Njima i svim drugim članicama SSSBiH dajemo punu podršku u legitimnom zastupanju svojih članova i članica i ohrabrujemo ih da istraju u odbijanju svakog pritiska koji za cilj ima stavljanje sindikata u ulogu nečijeg izvršioca. Komunikacija SSSBiH sa njegovim članstvom je, posebno s obzirom na aktuelna dešavanja, svakodnevna i kontinuirana kroz interne sindikalne kanale komuniciranja, ali putem saopćenja za javnost će biti pojačana i time osigurati da cjelokupna bh. javnost bude pravovremeno i istinito upoznata o radu, namjerama i ciljevima SSSBiH", saopćeno je iz Službe za informisanje SSSBiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije