Sastanci Irfana Čengića sa gradonačelnikom Istanbula Ekremom Imamogluom i istanbulskim načelnicima

3
Radiosarajevo.ba
Sastanci Irfana Čengića sa gradonačelnikom Istanbula Ekremom Imamogluom i istanbulskim načelnicima
FOTO: Facebook / Irfan Čengić u Istanbulu

Načelnik općine Stari Grad, Irfan Čengić, boravi u radnoj posjeti Istanbulu.

Tim povodom se oglasio na društvenoj mreži Facebook. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

"Susreti u Istanbulu sa gradonačelnikom Ekremom İmamoğlu i istanbulskim načelnicima.

Preminuo bivši košarkaš Lakersa (33) koji je igrao sa Kobe Bryantom

Preminuo bivši košarkaš Lakersa (33) koji je igrao sa Kobe Bryantom

Na veoma sadržajnim sastancima sa gradonačelnikom Istanbula Ekremom Imamoğlu, M. Ergünom Turanom načelnikom Općine Fatih, Borom Balcioğluom načelnikom Općine Silivri,Hasanom Mutluom načelnikom općine Bayrampaşa i delegacijom općine Bağcilar, razgovarali smo o dosadašnjoj saradnji te projektima i aktivnostima za naredni period.

Tokom boravka u Istanbulu sastao sam se sa dužnosnicima i CHP i AKP jer smatram da moramo održavati institucionalne veze i veze između naših naroda, a ne prema ličnim, stranačkim ili drugim simpatijama.

Prisustvovao sam i manifestacijama povodom Dana nacionalnog suvereniteta i djeteta.
Posebno me raduje dogovorena saradnja u oblasti turizma, odnosno prilika koja će nam biti omogućena da u Istanbulu predstavimo Stari Grad i Grad Sarajevo.

Također, načelnika Ergün Turana sam informisao o planovima obnove Doma Oružanih snaga BiH i trga ispred njega, jer Općina Fatih je finansirala obnovu Trga Oslobođenja - Alija Izetbegović, a sve to zajedno predstavlja cjelinu u centru našeg grada.

Održao sam sastanak sa Remzijom Albayrak ditektorom Vatrogasne službe Grada Istanbula, sa kojim je dogovorena saradnja za DVD Vratnik.

Pored sastanaka sa gradonačelnikom i načelnicima, održao sam sastanak i sa predstavnicima Bošnjačke zajednice u Istanbulu. Prilikom svake međunarodne posjete nastojim posjetiti sunarodnjake. Ova zajednica je veoma utjecajna i ugledna u Turskoj i važno je koristiti taj faktor za dobrobit Bosne i Hercegovine."

🇧🇦🇹🇷 Susreti u Istanbulu sa gradonačelnikom Ekrem İmamoğlu i istanbulskim načelnicima Na veoma sadržajnim sastancima...

Posted by Irfan Čengić on Wednesday, April 24, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije