Sastanak Uprave i svih radnika KJP ZOI 84

Radiosarajevo.ba
Sastanak Uprave i svih radnika KJP ZOI 84

Sindikat radnika trgovine i uslužnih djelatnosti Bosne i Hercegovine (STBiH) danas će u Sarajevu organizirati sastanak Uprave i svih radnika KJP ZOI 84 s ciljem riješavanja nagomilanih problema u tom preduzeću čiji radnici već mjesecima ne primaju plaće. 

Iz Sindikata navode da je sudbina tog preduzeća neizvjesna, a da Vlada KS-a, koja je osnivač KJP ZOI 84, i dalje ignoriše tešku finansijsku situaciju u kojoj se preduzeće nalazi. 

Ističu da su se na organizaciju ovog sastanka odlučili jer su svi njihovi dosadašnji napori da posreduju u organiziranju sastanka između premijera i resornog ministra Vlade Kantona Sarajevo sa sindikalnim predstavnicima KJP Z0I 84 bili neuspješni, a stalno odugovlačenje i izbjegavanje rješenja rezultirali su pogoršanjem situacije.

"Radnici ZOI 84 će istrajati u zahtjevu da dobiju konačne odgovore i budu upoznati o planovima Vlade KS-a kada je u pitanju ovo preduzeće", saopćeno je iz STBiH.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije