Sastanak prudske trojke naredne sedmice

Radiosarajevo.ba
Sastanak prudske trojke naredne sedmice

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović najavio je da će se, najvjerovatnije, sredinom naredne sedmice, sastati lideri prudske trojke sa visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inckom.

Čović je rekao da su se nakon završenog Kongresa SDA stekli svi uslovi za održavanje novog sastanka lidera SNSD-a Milorada Dodika, SDA Sulejmana Tihića i njega kao predstavnika HDZ-a BiH sa Inckom.

"Na sastanku ću tražiti da jasno kažemo šta ćemo raditi svaki mjesec do kraja ove godine, a ne da se problemi odgađaju od sastanka do sastanka. Tražiću i da definišemo vremenski okvir ustavnih promjena. Sve stranke tvrde da su ustavne promjene primarne", rekao je Čović za "Dnevni avaz".

Prema njegovim riječima, na sastanku će biti utvrđeno hoće li na ključnim problemima raditi samo trojka ili će krug političkih lidera biti proširen.

"Svi koji su sjedili na sastanku sa potpredsjednikom SAD DŽozefom Bajdenom dobrodošli su kao partneri. Moramo voditi računa o iskustvima koja imamo. Trojka je nastala jer šestorka nije mogla ništa uraditi", naglasio je Čović.

rtrs/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije