Sastanak o izmiještanju zgrade na Grbavici zbog kružnog toka

Radiosarajevo.ba
Sastanak o izmiještanju zgrade na Grbavici zbog kružnog toka
Foto: Općina Novo Sarajevo / Sa sastanka

Na sastanku predstavnika Općine Novo Sarajevo i Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo o izmještanju zgrade u ulici Grbavička broj 62-68 na trasi Južne longitudinale, dogovoreni su elementi sporazuma koji će ubrzo biti potpisan i uredit će rješavanje imovinsko-pravnih pitanja na parceli za gradnju i vanjsko uređenje oko objekta.

Kako je saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo, postojeći objekt u ulici Grbavička broj 62-68, prema planu, treba da bude srušen nakon izgradnje zamjenske stambeno-poslovne zgrade, a na njegovom mjestu treba da bude kružni saobraćajni tok, čime će biti spojena dva dijela Južne longitudinale.

Sastanku su, osim načelnika Općine Novo Sarajevo Nedžada Koldže, koji ga je i inicirao, prisustvovali ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adi Kalem sa saradnicima te predstavnici nadležnih općinskih službi.

"Budući da se radi o dugogodišnjem problemu za koji prethodna Vlada Kantona nije imala sluha, a zbog kojeg dosad nije mogla biti završena gradnja cjelokupne trase Južne longitudinale, načelnik Koldžo je sazvao ovaj sastanak s ciljem rješavanja procesa koji nisu u direktnoj nadležnosti Općine Novo Sarajevo a tiču će dinamike privođenja predmetnog zemljišta planiranoj namjeni", saopćeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije