Sastanak lidera ‘šestorke’ danas u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Sastanak lidera ‘šestorke’ danas u Sarajevu


Lideri političke ‘šestorke’ bi na sastanku, zakazanom za danas u Sarajevu, trebali razgovarati o provođenju odluke Suda u Strazburu u predmetu Sejdić-Finci te o pitanju vojne imovine.

Šest političkih stranaka ili ‘šestorku’ na državnom nivou čine Savez za bolju budućnost, Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine, Hrvatska demokratska zajednica BiH, HDZ 1990, Savez nezavisnih socijaldemokrata i Srpska demokratska stranka.

“S obzirom na to da će prvom dijelu sastanka prisustvovati šef delegacije Evropske unije i Specijalni predstavnik EU u BiH Peter Sorensen, svakako da će biti govora o provođenju odluke Suda u Strazburu Sejdić-Finci”, kazao je za novinsku agenciju Fena predsjednik SBB-a BiH Fahrudin Radončić, koji će biti domaćin sastanka.

On je istaknuo da je to vrlo važno političko pitanje za evropski put BiH: “Drugo je ono što smo dogovorili kada je generalni sekretar NATO-a Rasmussen bio sa šestorkom, pitanje vojne imovine.”

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije