Sastanak Izetbegovića, Radončića i Komšića u Predsjedništvu BiH

Radiosarajevo.ba
Sastanak Izetbegovića, Radončića i Komšića u Predsjedništvu BiH
PrtScr / Radončić, Izetbegović i Komšić

U zgradi Predsjedništva BiH danas će biti održan sastanak lidera SDA, SBB-a i DF-a, Bakira Izetbegovića, Fahrudina Radončića i Željka Komšića.

Budući da će biti održan u zgradi Predsjedništva, ovo je istovremeno i sastanak predsjedavajućeg Predsjedništva BiH (Komšić), ministra sigurnosti BiH (Radončić), te zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH (Izetbegović).

Nakon sastanka bit će održana pres-konferencija.

„Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović i predsjednik Stranke za bolju budućnost Fahrudin Radončić održat će konferenciju za novinare u press-sali Predsjedništva BiH“, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Nezvanično, u fokusu sastanka će biti aktuelna krizna situacija u državi koju je prouzrokovao lider SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, po čijem političkom zahtjevu su u NSRS-u izglasani zaključci kojim se pozivaju zvaničnici u institucijama BiH koji dolaze iz RS-a da ne učestvuju u odlučivanju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije