Sastanak Dodika i Vučića: Izuzetna saradnja RS i Srbije (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Sastanak Dodika i Vučića: Izuzetna saradnja RS i Srbije (FOTO)

Aleksandar Vučić, predsjednik Vlade Srbije i Milorad Dodik, predsjednik bh. entiteta Republika Srpska na današnjem sastanku održanom u Banjoj Luci konstatovali su da je saradnja Srbije i RS na izuzetnom nivou i izrazili nadu da će takva i ostati, javlja Anadolu Agency (AA).

Dodik se, na sastanku održanom u Palati Republike, Vučiću i delegaciji Srbije zahvalio što su svojim prisustvom uveličali proslavu Dana i krsne slave Republike Srpske Svetog Arhiđakona Stefana, saopćeno je iz Biroa za odnose sa javnošću predsjednika RS.

Sastanku su osim Dodika i Vučića prisustvovali i Patrijarh srpski Irinej, predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković, predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović i predsjednik Vlade RS Željka Cvijanović.

Dan Republike Srpske danas se u Banjoj Luci obilježava uprkos odluci Ustavnog suda Bosne i Hercegovine da je neustavan dio Zakona o praznicima RS koji propisuje da se taj praznik proslavlja 9. januara.

U jutarnjim časovima održana je Sveta arhijerejska liturgija koju je predvodio Patrijarh srpski Irinej, u Sportskoj dvorani "Borik" održana je svečana akademija "Zavjet slobode", a u 15 časova počeo je prijem u Administrativnom centru Vlade RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije