Sastanak Čovića i Komšića: Razgovarat ćemo o primopredaji uloge člana Predsjedništva BiH

Radiosarajevo.ba
Sastanak Čovića i Komšića: Razgovarat ćemo o primopredaji uloge člana Predsjedništva BiH

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Bosne i Hercegovine Dragan Čović danas će održati sastanke s predsjednikom Demokratske fronte Željkom Komšićem i Mladenom Ivanićem iz Saveza za promjene. 

Uoči sastanaka budući hrvatski član Predsjedništva BiH Čović za Fenu je izrazio očekivanje da će razgovori biti korektni, jer je u posljednjih mjesec dana već vodio razgovore s liderima Demokratske fronte i Partije demokratskog progresa (PDP). 

"Teme su jasne. S Komšićem ću razgovarati o primopredaji uloge člana Predsjedništva BiH, a s Ivanićem danas ćemo imati zajedničko zasjedanje predstavništava stranaka", kazao je Čović. 

Kao kandidat udruženog opozicionog bloka Saveza za promjene Ivanić je na općim izborima dobio najviše glasova, prema utvrđenim rezulatima, za srpskog člana Predsjedništva BiH. 

"Veselim se današnjim sastancima i stavovima koje ćemo iznijeti", izjavio je za Fenu predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije