Saša Magazinović: Vrijeme je da Valentin Inzko konačno reagira

Radiosarajevo.ba
Saša Magazinović: Vrijeme je da Valentin Inzko konačno reagira

Saša Magazinović, poslanik SDP-a Bosne i Hercegovine, smatra da odluka Vlade Republike Srpske sigurno ne može donijeti ništa dobro, te da se njom nipodaštavaju institucije BiH.

Naglasio je da je u ovom slučaju potrebna hitna reakcija ''koja bi se mogla opisati mnogo težim riječima nego li je to politička ili bilo koja druga kriza'':

„Radi se o veoma opasnoj poruci i presedanu i mora biti razlog za konačno reagiranje međunarodne zajednice u sklopu svog mandata, a tu mislim na visokog predstavnika. Imam osjećaj da vrlo često čelnici institucija RS-a ispituju prag tolerancije kada je u pitanju visoki predstavnik, a taj prag je postao izuzetno visok. Ako se hitno ne reagira, mogli bismo ući u situaciju koja bi se mogla opisati mnogo težim riječima nego li je to politička ili bilo koja druga kriza'', kazao je Magazinović i dodao:

''Ovo je prijelomna situacija kada se treba reagirati, posebno jer se radi o institucijama borbe protiv kriminala i korupcije. Država je u ovoj situaciji ograničeno sposobna da reagira u ovakvim situacijama i zato postoji institucija visokog predstavnika“, rekao je Magazinović.

Pratite forum portala Radiosarajevo.ba - registrirajte se, komentirajte, predlažite teme!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije