Saša Magazinović se oglasio na Facebooku: 'Ovako je to izgledalo prije 6 godina'

3
Radiosarajevo.ba
Saša Magazinović se oglasio na Facebooku: 'Ovako je to izgledalo prije 6 godina'
Foto: Privatni album / Zanimljiva objava Saše Magazinovića

U srijedu, 24. januara, bira se novi komesara za ljudska prava Vijeća Europe. Bosanka Dunja Mijatović je šest godina obavljala ovu dužnost.

Kako portal Radioarajevo.ba saznaje u drugi krug su prošli kandidat iz Irske i kandidatkinja iz Bugarske. Drugi krug glasanja koji je u srijedu navečer odlučit će ko će biti novi komesar.

Dokj ćemo odluku, zanimljiva je objava Saše Magazinovića na društvenoj mreži Facebook. Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope prisjetio se dešavanja prije šest godina.

Reakcija udruženja žrtava na govor Cvijanović: Sramno, neljudski i izvan svih ljudskih normi

Reakcija udruženja žrtava na govor Cvijanović: Sramno, neljudski i izvan svih ljudskih normi

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Ovako je to izgledalo prije 6 godina, a danas smo birali novog Komesara/Komesarku za ljudska prava Vijeća Evrope. Dok čekamo rezultate izbora prilika je da još jednom čestitam Dunji Mijatović koja je tu funkciju obnašala u proteklih 6 godina. Svojim radom i rezultatima u ovo turbulentno vrijeme sačuvala je obraz Vijeća Evrope, a osvjetlala obraz zemlje iz koje dolazi.

Razumijem da nema mnogo ljudi koji razumiju koliko je i zbog čega je važno da imamo svoje predstavnike u međunarodnim organizacijama, ali oni koji to razumiju, a posebno oni koji se bave međunarodnom politikom ljude kao što je Dunja Mijatović trebaju cijeniti i to im pokazati. Nemamo mnogo takvih!", napisao je Saša Magazinović.

Ovako je to izgledalo prije 6 godina, a danas smo birali novog Komesara/Komesarku za ljudska prava Vijeća Evrope. Dok...

Posted by Sasa Magazinovic on Tuesday, January 23, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije