Šarović: Popis stanovništva određuje budućnost BiH

Radiosarajevo.ba
Šarović: Popis stanovništva određuje budućnost BiH

Potpredsjednik SDS-a Mirko Šarović danas je u Istočnom Sarajevu održao konferenciju za novinare, na kojoj je govoreći o aktuelnim pitanjima u Republici Srpskoj i BiH istakao pitanje predstojećeg popisa stanovništva BiH, javlja Fena.

Srpska demokratska stranka BiH smatra da "popis u oktobru ima historijski značaj i da ima dalekosežne reperkusije te da u nekim svojim elementima može i da odredi budućnost prostora BiH u cjelini".

„U tom smislu SDS je pozvao građane da se pripreme za ovaj popis, što će ponoviti bezbroj puta u narednih 60 dana. SDS sa ovom konferencijom počinje jednu vrstu kampanje u kontinuitetu za popis stanovništva da animira građane da se pripreme i izađu na popis stanovništva BiH“, kazao je Šarović.

Ovo je, dodaje, poseban poziv svim strukturama vlasti uključujući posebno poziv Vladi Republike Srpske da "učini sve kako bi se omogućio izlazak građana na popis i kako bi se uspostavila takva kontrola da se na taj način preduprijede eventualne moguće manipulacije s popisom stanovništva BiH".

Šarović je kazao da će se SDS do kraja godine posvetiti rješavanju životnih pitanja, što znači da se neće baviti predizbornom kamanjom, koju smatra neprimjerenom u ovom vremenu.

„Neke političke partije ne samo što su počele predizbornu kampanju već i javno licitiraju s kandidatima za funkcije u RS-u i institucijama BiH, a s ciljem skretanja pažnje s najvažnijih životnih pitanja“, rekao je potpredsjednik SDS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije