Šarićevi jataci na potezu Čajniče - Rudo - Priboj

Radiosarajevo.ba
Šarićevi jataci na potezu Čajniče - Rudo - Priboj

Ukoliko su tačne tvrdnje srpskih službi bezbjednosti da se odbjegli narko-bos Darko Šarić krije na teritoriji Bosne i Hercegovine, onda bi prilično lako mogao da se kreće na potezu Čajniče - Rudo - Priboj, jer na tom području ima jaku vezu jataka, rekao je izvor iz službi bezbjednosti u BiH.

Darko Šarić: Ko su saradnici odbjeglog narko-bosa?

Izvor Glasa Srpske je dodao da se te veze provjeravaju, nakon što su srpski mediji objavili da Šarić povremeno boravi u Podrinju, odakle se prebacuje u Srbiju pod lažnim identitetom.

Darko Šarić, inače, bio je čest gost Pala, Sokoca, Jahorine i Sarajeva. Njemu, i njegovim saradnicama, kako se pisalo prije par godina, domaćini, i lokalci od povjerenja bili su Naser Keljmendi u Sarajevu i Veljko Borovina na Palama.

Tužilac za organizovani kriminal Srbije Miljko Radisavljević rekao je da Tužilaštvo nema nikakve informacije o tome da je Šarić lociran i da je njegovo hapšenje sasvim izvjesno kako danima najavljuju srpski mediji. Direktor Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) Goran Zubac rekao je da će, ako u toj agenciji budu imali nešto za javnost, to i saopštiti.

Trojica Šarićevih bliskih saradnika Vitomir Bajić iz Priboja (koji se u septembru 2011. ubio u zatvoru Komo u Italiji), te Nenad Matović i njegov brat Bane iz Prijepolja na u Palama otvorili piceriju Mama mia, kojom je gazdovao Srećko Trifković. Izvor iz bh. službi bezbjednosti kaže da je upravo jedan od te trojice, Šarićev čovjek od najvećeg povjerenja i to je „jatačka veza koja se provjerava u potrazi za odbjeglim narko-bosom“.

Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić, međutim, demantuje tvrdnje srpskih službi bezbjednosti i medija da se Šarić povremeno skriva u BiH:

„Policija Republike Srpske nije obaviještena da je Šarić dolazio na teritoriju BiH ili RS i da se tu krije. Ta priča je neutemeljena, jer za njim tragaju tolike bezbjednosne agencije, a i Granična policija dobro radi svoj posao. Ne može se do kraja isključiti mogućnost da je imao lažna dokumenta i pokušao da pređe granicu, ali i to je malo vjerovatno.“

Ubistvo Luke Popovića

Još se ne zna pod kojim okolnostima je na Žabljaku ubijen Pljevljak Luka Popović (31). Iako su prve informacije navodile kako se radi o 'nesrećnom slučaju', moguće je da u priči ima puno, puno više. Naime, pojavile su se spekulacije da je Popović likvidiran zbog 'neraščišćenih računa'.

Inače, i ubijeni i osumnjičeni imali su veze sa Darkom Šarićem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije