Sarajevu danas nedostajalo 0,3 stepena do rekorda, šta će reći finalni podaci?

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevu danas nedostajalo 0,3 stepena do rekorda, šta će reći finalni podaci?
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Juli na sarajevskim ulicama

Ažurirano 28. 07. u 21:20: Nakon objave poznatog meteorologa Nove.tv Nedima Sladića da je Sarajevu nedostajalo samo 0,3 stepeni kako bi oborilo rekord, u međuvremenu se oglasio na svom Facebook profilu s novim podacima koje smo naknadno objavili, a možete pročitati na OVOM linku.

Poznati sarajevski meteorolog Nedim Sladić otkrio je preko Facebooka da je Sarajevu danas nedostajalo samo 0,3 stepeni da obori rekord.

On je pojasnio prethodno da je julski rekord kada je Sarajevo u pitanju 38,4 stepeni, a da je danas izmjereno 38,2 što znači da nedostaje 0,3 do novog rekorda.

Kako je naveo u komentaru, čekaju se finalni rezultati nakon kojih ćemo saznati ima li Sarajevo novi toplotni rekord.

Inače, on je ranije najavio da ćemo krajem jula i početkom augusta biti svjedoci 'pasjim vrućinama' pa se postavlja pitanje hoće li živa u termometru, kada je Sarajevo u pitanju, dostići 40 stepeni.

Područje BiH nije jedino koje ovog ljeta bilježi gotovo rekordne vrućine, već je isti slučaj i u Turskoj te na Mediteranu.

Vrućina se proširila i na Veliku Britaniju te Irsku, a uskoro se očekuju toplotni udari u Italiji, Rumuniji, Srbiji, Sjevernoj Makedoniji, Bugarskoj, Grčkoj...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije