Sarajevski učitelji podržali Suljagića

Radiosarajevo.ba
Sarajevski učitelji podržali Suljagića

Nakon podrške koja mu je stigla od Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauka i kulture Kantona Sarajevo, svoj stav o ostavci Emira Suljagića dalo je i Udruženje učitelja KS koje je danas saopštilo kako pruža punu podršku ministru obrazovanja, nauke i mladih KS, “čovjeku koji se ne boji promjena”.

„On ne priča o promjenama, već je dio njih. Prepoznao je probleme i hrabro ponudio rješenja. Konsultovao se, pitao, saznavao, uključivao nas i cijenio naše mišljenje kao mišljenje ljudi iz struke, iz baze...“, navodi se u saopštenju.

U istom se ističe da je Suljagić iskreno i predano radio na demokratizaciji obrazovanja, kao i to da je bio na putu unaprjeđenja obrazovanja za učenike i boljeg stručnog usavršavanja nastavnika.

Ministar Emir Suljagić uputio neopozivu ostavku

Najoštrije osuđujemo sve necivilizacijske postupke i sve vidove napada i uznemiravanja ministra Suljagića. Oni narušavaju mir njegove porodice, ali i mir i život svih poštenih građana i kolega učitelja. Ovaj čin nije samo atak na ministra Suljagića, već i na unapređenje i modernizaciju našeg obrazovnog sistema“, navodi se u saopćenju. 

Udruženje učitelja KS, javila je agencija Fena, izražava nadu da predsjedavajuća Kantonalne skupštine Mirjana Malić neće uvažiti njegovu ostavku, a da će Suljagić “naći dovoljno snage i uz našu podršku nastaviti svoju borbu za poboljšanje naše realnosti”. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije