Sarajevogas: Plina ima još za sutra

Radiosarajevo.ba
Sarajevogas: Plina ima još za sutra
Foto: Arhiv / Ilustracija

KJKP Sarajevogas informisan je da "Gas Promet" a.d. u svojstvu operatora transportnog sistema prirodnog gasa u Republici Srpskoj prestaje 1. oktobra 2019. godine sa obavljanjem usluge transporta za potrebe BH Gas doo Sarajevo, saopćeno je iz Sarajevogasa.

"Sarajevogas nije uvoznik prirodnog gasa u Bosnu i Hercegovinu, te ovim putem informišemo javnost da je postojeći problem sa snabdjevanjem gasom uzrokovan nerješenim pitanjima između BH-Gas doo Sarajevo i transportera prirodnog gasa u Republici Srpskoj", saopćeno je.

"U cilju zaštite potrošača u Kantonu Sarajevo apelujemo na nadležene kompanije, te resorna entitetska ministarstva, da nastale probleme hitno riješe, kako ne bi dovodili u pitanje redovno snabdjevanje prirodnim gasom građana Kantona Sarajevo, posebno pred početak sezone grijanja", navodi se.

"Ukoliko potrošnja gasa bude na jučerašnjem i današnjem nivou, procjenjujemo da će količine prirodnog gasa kojima Sarajevogas doo Sarajevo raspolaže biti dostatne i tokom sutrašnjeg dana", saopćeno je iz Sarajevogasa.

Nadamo se da će uskoro biti uspostavljeno uredno snabdijevanje prirodnim gasom Kantona Sarajevo.

O eventualnim promjenama i najnovijim informacijama uredno ćemo obavještavati javnost, saopćili su. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije