Sarajevo: Zastoji na Stupskoj petlji i Zagrebačkoj ulici

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Zastoji na Stupskoj petlji i Zagrebačkoj ulici

Saobraćaj se jutros na putnim pravcima u Bosni i Hercegovini odvija bez dužih zastoja.

Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove, dok su na dionicama koje prolaze kroz usjeke, mogući odroni kamenja na kolovoz.

Izdvajaju se putevi: Ključ-Bos.Petrovac-Bihać, Mostar-Jablanica, Sarajevo-Foča,  Bugojno-Novi Travnik i Banja Luka-Jajce. Vozači se savjetuju da bez obzira na vremenske i saobraćajne uvjete, voze maksimalno oprezno.

Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, kako javlja Fena, saobraća se usporeno uz obavezno poštivanje postavljenje signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Doboj-Derventa, Kladanj-Živinice i Prijedor-Banja Luka.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.     

Radovi

Magistralni putevi

M-4

Prijedor-Banja Luka (dionica Lamovita-Ivanjska) - zbog oštećenja konstrukcije mosta saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-16

U Karanovcu, na raskrsnici sa regionalnim putem R-414, radovi na mostu, saobraćaj preko mosta dozvoljen vozilima do 5 tona i visine do 2,80 m.

M-17

Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažiranih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.

M-18

Brod na Drini-Šćepan Polje - zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.
Kladanj-Stupari-u toku su radovi na sanaciji mosta, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Kanton Sarajevo

- Zbog izvođenja građevinskih radova na Stupskoj petlji, zauzeta  je krajnja desna traka u ulici Džemala Bijedića (na dijelu od raskrsnice XII transferzale do raskrsnice sa XI transferzalom). Također, zbog radova, obustavljen je pješački saobraćaj u ulici Džemala Bijedića (na raskrsnici s ulicom Nikole Šopa).

- Zbog rekonstrukcije i izgradnje Južne longitudinale u ulici Zagrebačka izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.

- Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u ulicama: Džemala Bijedića, Kevrin Potok, Zmaja od Bosne i Hasana  Kikića, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije