Sarajevo: Zaplijenili marihuanu vrijednu 60,000 KM

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Zaplijenili marihuanu vrijednu 60,000 KM

Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP-a Kantona Sarajevo jučer su lišili slobode D.S. (1972., Kakanj) i K.J. (1978., Zenica), oba nastanjena u Kaknju, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljenja u promet  droga.

Izvršenim pretresom više objekata na području Kantona Sarajevo, vozila "mercedes", kao i ličnim pretresom uhapšenih osoba pronađeno je i oduzeto oko šest kilograma „zeljaste materije koja asocira na marihuanu“ i tri mobilna telefona.

Policijski službenici Uprave policije MUPKS-a u prvom kvartalu ove godine oduzeli su oko 19 kg marihuane, 1.650 grama heroina, 450 grama amfetamina, 15.000 KM koje najvjerovatnije potječu od trgovine drogom, tri pištolja te opremu za pripremu, vaganje i pakovanje  droga

Ova količina droge na crnom tržištu dostigla bi vrijednost od najmanje 60.000 KM, rečeno je danas na pres-konferenciji MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon završene kriminalističke obrade, D.S. i K.J. će danas biti predati u nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije