Sarajevo: Uspješno finalizirani Prvi dani dijaspore BiH

1
Fena
Sarajevo: Uspješno finalizirani Prvi dani dijaspore BiH
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Manifestacija „Dani dijaspore u BiH“

Prvi dani dijaspore Bosne i Hercegovine, manifestacije koja je održana od 20. do 29. augusta u Sarajevu u organizaciji Bosna Internacional Forum, uspješno su finalizirani.

Koordinator projekta Nudžejm Pašić je istakao da su se građani u devet dana u parku Hastahana imali priliku informirati o mnogim projektima te organizacije, među kojima su izdvojili Registrator i Servis za dijasporu, projekt koje su radili zajedno s partnerima iz lokalne zajednice, institucijama i nevladinim organizacijama.

"Dani dijaspore BiH": Predstavljen projekat "Fond znanja i uspjeha"

"Dani dijaspore BiH": Predstavljen projekat "Fond znanja i uspjeha"

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Također je naveo da je u okviru Dana održan niz panela i diskusija o temi "Bh. fest znanja i uspjeha", kojeg su kreirali bh. građani iz dijaspore.

Posebnu pažnju su posvetili i predstavljanju projekta "5525" koji je investicionog karaktera, gdje su predstavili određene projekte koje su radili s ljudima iz cijelog svijeta. Govorili su i o značaju investicija bh. dijaspore te kako uspostaviti bolji sistem za buduće investitore.

Istakao je da su značajne korake napravili i sa lokalnim zajednicama, organizirajući Samit načelnika i gradonačelnika iz oba entiteta, gdje su ih informirali o realiziranim projektima BIF-a.

Dani dijaspore se, dodao je, popraćeni kulturno-umjetničkim sadržajem, kao što je koncert Alena Islamovića i Dan porodice.

Predsjednik BIF-a Hasib Hadžić da su nakon nekoliko godina rada, konačno predstavili svoje ciljeve te da su uspjeli doprijeti do javnosti, uspostaviti komunikaciju i izgraditi povjerenje sa dijasporom.

Na pres-konferenciji su predstavili i prvi investicioni projekt Mahala Maldivi, kompleks koji će biti građen u Cazinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije