Sarajevo: U pucnjavi u Slogi ranjen S.A.

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: U pucnjavi u Slogi ranjen S.A.

Jutros oko 03.15 sati obaviještena je Prva Policijska uprava, PS Centar, da je u ugostiteljskom objektu Rock klub Sloga, koji se nalazi u ulici Mehmeda Spahe br. 20., općina Centar Sarajevo, nepoznata osoba upotrebila vatreno oružje, i tom prilikom povrede u predjelu nogu je zadobio S.A. rođen 1976. godine iz Sarajeva.

Njemu je ljekarska pomoć ukazana u KCUS-u.

O ovom događaju je obavještenje dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su izvršile uviđajne ekipe Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog događaja, identifikaciji i pronalasku izvršioca. 

Eksplozija bombe, ranjavanje...

U utorak oko 19.30 sati je u ulici Ploča br. 5-A, općina Stari Grad, u dvorište kuće vlasništvo A.M., nastanjenog na toj adresi, nepoznata osoba bacila i aktivirala nepoznatu eksplozivnu napravu. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, dok je na kući pričinjena materijalna šteta.

Policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog događaja, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Istog dana oko 22.25 sati, u ulici Braće Kršo do br. 2, općina Vogošća, tri nepoznate osobe fizički su napale H.K. i S.A. iz Sarajeva. Tom prilikom teške tjelesne povrede zadobio je H.K. kojem je ljekarska pomoć ukazan u KUM-u Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Istog dana oko 20.30 sati u ulici Janka Jolovića do br.1., općina Novi Grad, došlo je do povrijeđivanja J.E. iz Sarajeva najvjerovatnije od metka ispaljenog iz vatrenog oružja.

Tom prilikom J.E. je zadobio povrede u predjelu desne noge, dok je na putničko motorno vozilo marke Hyundai, reg broj E16-E-894, vlasništvo J.E., i na ogradi vjerskog objekta džamije u izgradnji, u navedenoj ulici pričinjena materijalna šteta. Povrijeđenom J.E. ljekarska pomoć ukazana je u općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš", nakon čega je otpušten na kućno liječenje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije