Sarajevo: Tri osobe povrijeđene u tuči i pucnjavi

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Tri osobe povrijeđene u tuči i pucnjavi

U bašti ugostiteljskog objekta "Harem" u ulici Oprkanj 9, općina Stari Grad, u petak u 00.30 sati došlo je do tuče između I.N., M.E. i I.A.F. s jedne strane i B.E., B. A. i B.A. s druge strane, nakon čega je B.A. otišao po pištolj i ispucao više metaka u pravcu grupe s kojom se tukao.

Od ispucanih metaka M.B. je zadobio lakše tjelesne povrede na lijevoj nozi, I.A.F. je također zadobio lakše tjelesne povrede lijeve noge i zadržan na daljnjem liječenju, dok je I.N. zadobio lakše tjelesne povrede u tuči.

Prilikom pucanja iz vatrenog oružja oštećeno je više vozila koja su bila parkirana u neposrednoj blizini.

Službenici Policijske stanice Stari Grad pronašli su i lišili slobode B.E., rođen 1971., maloljetnog B.A., rođen 1997. iz Sarajeva, zbog sumnje da su počinili krivična djela izazivanje opće opasnosti, teške tjelesne povrede, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja ili municije, dok je za B.A. raspisana potraga.

Po usmenoj naredbi Općinskog suda u Sarajevu, službenici PS Stari Grad izvršili su pretres kuće i pratećih objekata koje koristi B.E., javila je Fena, gdje su pronašli 16 metaka, dva okvira i jednu ručnu bombu.

Uhapšeni su zadržani u prostorijama za zadržavanje osoba lišenih slobode, a nakon kriminalističke obrade, uz službeni izvještaj predati su nadležnom tužitelju Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu na daljnje postupanje.

Ostatak biltena:

UZ PRIJETNJU VATRENIM ORUŽJEM OTUĐENO VOZILO

Tri nepoznate osobe su u petak u 01.30 sati u ulici Husrefa Redžića 3, općina Centar, uz prijetnju vatrenim oružjem od I.M. iz Sarajeva otuđile vozilo "audi Q7" registarskih oznaka A53-K-888.

Navedene osobe su bile maskirane kad su zaustavile vozilo i otuđile ga, nakon čega su se udaljile u nepoznatom pravcu.

UHAPŠEN ZBOG PROVALE U VOZILO

Službenici PS Novi grad su u petak u 02.25 sati lišili slobode P.M., rođen 1987. iz Sarajeva, zbog osnova sumnje da je provalio u putničko vozilo.

On je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUPKS-a, a nakon kriminalističke obrade pušten je iz službenih prostorija.

B.A. POVRIJEĐEN OŠTRIM PREDMETOM

Službenici PS Ilidža su u petak u 03.30 sati lišili slobode K.A., rođen 1989. iz Ilidže i M.M., rođen 1991. iz llidže, zbog osnova sumnje da su oštrim predmetom nanijeli lakše tjelesne povrede na štetu B.A. iz Sarajeva u predjelu desne nadkoljenice.

Oni su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUPKS-a, a nakon kriminalističke obrade pušteni su iz službenih prostorija.

Ć.A. UHAPŠEN ZBOG NAPADA NA SLUŽBENU OSOBU

Službenici PS Novi grad su u petak u 03.30 sati lišili slobode Ć.A., rođen 1989. iz Sarajeva, zbog osnova sumnje da je napao službenu osobu pri vršenju poslova sigurnosti.

On je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUPKS-a, a nakon kriminalističke obrade pušten je iz službenih prostorija.

C.H. POVRIJEĐEN VATRENIM ORUŽJEM

Službenici PS Centar su u petak u 17.30 sati lišili slobode S.S., rođen 1979. iz Sarajeva, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo teške tjelesne povrede i nedozvoljeno držanje i nošenje oružja ili municije, izvršeno na štetu C.H. kojem je nanio teške tjelesne povrede pucanjem iz puške, koju je predao službenicima policije.

On je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUPKS-a, a nakon kriminalističke obrade pušten je iz službenih prostorija.

PJEŠAKINJA ZADOBILA TEŠKE TJELESNE POVREDE

P.J., rođena 1964. iz Sarajeva, u petak u 13.00 sati pristupila je u prostorije Jedinice za saobraćaj i prijavila da joj je 2. augusta oko 11.00 sati u ulici Trg međunarodnog prijateljstva, općina Novi Grad, vozilo registarskih oznaka B34-0-93L bijele boje s firmom "Best" iz Travnika, kao pješaku nanijelo teške tjelesne povrede, nakon čega se udaljilo s lica mjesta.

Službenici policije rade na prikupljanju podataka i rasvjetljavanju ovog događaja.

MALOLJETNIK PUCAO IZ GASNOG PIŠTOLJA

S.A. iz Sarajeva je u petak u 20.40 sati u SUR "Casablanca" u ulici Bravadžiluk bb, općina Stari Grad, nakon kraće prepirke s gostima u vezi slobodnih mjesta, izvadio gasni pištolj i pucao po ugostiteljskom objektu, nakon čega se udaljio s lica mjesta.

Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, a službenici PS Stan Grad su pronašli i lišili slobode maloljetnog S. A., rođen 1996. iz Sarajeva, zbog postojanja, osnova sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opće opasnosti, nakon čega je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUPKS-a.

URUČENA 153 PREKRŠAJNA NALOGA

U toku proteklog dana, policijski službenici MUPKS-a, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili su 153 prekršajna naloga, a za lakše prekršaje upozorili 27 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno 10 vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, četiri osobe bez položenog vozačkog ispita, sedam osoba prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom i šest neregistrovanih motornih vozila, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije