Sarajevo: Skinuta zastava države Srbije

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Skinuta zastava države Srbije

Radnici Romanijaputeva sa Sokoca skinuli su jutros zastavu države Srbije i na istočnom izlazu iz Sarajeva, prema Jahorini, uz tablu s natpisom "Dobro došli u Republiku Srpsku", te postavili zastavu Republike Srpske (RS), javlja reporter agencije Anadolija.

Ovim je ispunjeno obećanje tehničkog direktora "Romanijaputeva" Dragana Buloščića, koji je tvrdio da zastava Srbije nije smišljeno postavljena u cilju političke provokacije, već da je došlo do zabune. Naime, u magacinu sokolačkih "Romanijaputeva", navodno, više nije bilo zastava RS-a, pa je uoči praznika postavljenja zastava susjedne države.
 
Zastava Srbije je postavljena kada su radnici popravljali tablu s dobrodošlicom u RS, a koja je u decembru 2012. godine bila oštećena.

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen nazvao je taj čin provokacijom, a državni zastupnik Šemsudin Mehmedović zatražio da se odgovorni uhapse i kazne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije