Sarajevo se 'probudilo' u suncu prvog dana februara: Sve će kratko trajati, stiže novi snijeg

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevo se 'probudilo' u suncu prvog dana februara: Sve će kratko trajati, stiže novi snijeg
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Šetnja Baščaršijom

Jutros je u našoj zemlji bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 7 sati: Sokolac -11 stupnjeva, Bjelašnica, Ivan Sedlo i Livno -8, Bugojno i Drvar -7, Sarajevo -6, Bihać, Sanski Most, Široki Brijeg, Stolac i Zenica -4, Banja Luka, Prijedor i Srebrenica -2, Doboj 0, Bijeljina, Mostar, Trebinje i Tuzla 1, Zvornik 2, Gradačac i Neum 4 stepena. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 945 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima prolazno slab snijeg, a u nizinama i slaba kiša. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu do 11 stepeni.

U Bosni i Hercegovini danas otvaranje biračkih mjesta povodom izbora u Hrvatskoj

U Bosni i Hercegovini danas otvaranje biračkih mjesta povodom izbora u Hrvatskoj

U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. Krajem dana, može pasti malo kiše ili susnježica. Najviša dnevna temperatura oko 3 stepena.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološka prognoza i dalje je loša. Oblačno vrijeme i povremene padavine kod osjetljivih osoba uzrokovaće izraženije tegobe u vidu reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, dekoncentracije, malaksalosti, nesanice. Veći sadržaj vlage u zraku također će pojačavati osjet hladnoće. Neophodno je umanjiti aktivnosti, posvetiti pažnju primjerenom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura.

Objavljena je prognoza do subote:

Za 2.02.2023 (Četvrtak), u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U nizinama sa slabom kišom, u višim područjima slab snijeg. Padavine se očekuju u drugom dijelu dana. Vjetar slab, prije podne jugo, u drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu do 13 stepeni. 

Za 3.02.2023 (Petak), u Bosni i sjeveru Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Prije podne lokalno u Bosni sa slabim snijegom. U većem dijelu Hercegovine vedro. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 6, na jugu zemlje do 13 stepeni. 

Za 4.02.2023 (Subota), umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom i slabim snijegom. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, na jugu zemlje do 13 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije