Sarajevo: Razbojništvo, krađa, rasturanje droge

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Razbojništvo, krađa, rasturanje droge

Policijskoj upravi u srijedu  u 10.40 sati S.H. iz Sarajeva je prijavila da je 2. juna oko 15 sati u stanu, ulica Ive Andrića, općina Novi Grad Sarajevo, A.S. iz Sarajeva nad njom izvršio krivično djelo razbojništvo

Tom prilikom je A.S. od nje otuđio zlatne naušnice, nanijevši joj povrede, a zatim se udaljio u nepoznatom pravcu. 

Povrijeđenoj je ukazana ljekarska pomoć u KCU u Sarajevu, gdje su ljekari konstatovali  lakše tjelesne povrede. 

O tome  je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, kao i pronalasku izvršioca.

Hapšenje zbog droge

 
Policijski službenici su u srijedu u 22.20 sati u ulici Bojnička, općina Novi Grad Sarajevo,  lišili slobode A.A.(1992.) iz  Sarajeva, zbog sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga

Prilikom pretresa kod njega su  pronađena i oduzeta četiri paketića marihuane. 

O tome  je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a A.A. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.
 
Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti, saopćeno je iz MUPKS-a.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije