Sarajevo: Razbojništvo, droga, nesavjesno čuvanje psa...

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Razbojništvo, droga, nesavjesno čuvanje psa...

Policijski službenici Prve policijske uprave u petak u 11 sati lišili su slobode maloljetnog H. H. rođenog 1996. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Nakon izvršene kriminalističke obrade, on je predat u u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Istog dana, policijski službenici su lišili slobode P.S. rođenog 1977. iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo nesavjesno čuvanje pasa i opasnih životinja. Nakon izvršene kriminalističke obrade nad P.S., on je predat u dalju nadležnost Kantonalnog tužioca u Sarajevu.

U petak u 20.20 sati policijski službenici Četvrte PU PS Hadžići lišili su slobode Š.D. rođenog 1984. iz Tuzle, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio razbojništvo na području općine Konjic. Š.D. je predat u dalju nadležnost policijskim službenicima PS Konjic.

Saobraćajna nesreća na Ilidži

Na kolovozu raskrsnice ulica Butmirska cesta i Dr. Mustafe Pintola, općina Ilidža, u petak oko 19.10 sati dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom vozilo Mercedes-Benz, reg. broja E48-J-110, kojim je upravljao K.H. rođen 1960. iz Sarajeva udarilo je i oborilo na kolovoz pješaka A.M. rođenog 1941. iz Sarajeva koji je je zadobio teške povrede (fraktura desne nadlaktice, fraktura desne lopatice i kosti lica). Ljekarska pomoć ukazana mu je na KUM-u Kliničkog centra Univerzitata Sarajevo, nakon čega je zadržan na daljem liječenju.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa vozač K.H lišen je slobode. On je predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

U toku proteklog dana policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja uručili su 595 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili 49 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno 12 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, tri osobe bez položenog vozačkog ispita, osam osoba prije sticanja prava na upravljanje vozilom, dva vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i tri neregistrovana vozila, saopšteno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije