Sarajevo: Nestao akademik Sulejman Redžić

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Nestao akademik Sulejman Redžić


Akademik Sulejman Redžić (59), predsjednik sarajevskog Kruga 99, nestao je prije nekoliko dana u Sarajevu, i od tada mu se gubi svaki trag. Potvrda ovoga stigla je s Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, gdje se prof. Redžić pojavio zadnji put 28. decembra prošle godine.

Pripadnici sarajevskog "Kluba spasavalaca 2000" danas su počeli pretraživati korito Miljacke i prostor oko rijeke.

Od sutra počinje opsežna pretraga područja Miljacke i Trebevića te drugih lokaliteta, kako saznaje novinska agencija Fena, za koje se pretpostavlja da bi mogli biti tereni na kojima se akademik Redžić kretao, s obzirom na njegov profesionalni angažman botaničara.

Inspektori MUP-a Kantona Sarajevo dolazili su od početka sedmice dva puta na PMF, a od utorka pregledaju kabinet prof. dr Redžića, javlja Oslobođenje.

Akademik Redžić redovni je profesor i šef katedre za ekologiju i zaštitu prirodne okoline na Prirodno-matematičkom fakultetu, gdje vodi i Centar  za ekologiju i prirodne resurse. Dopisni je član Akademije nauka i umjetnosti BiH.

Iako su, nakon praznika, 3. i 4. januar bili radni na ovoj visokoškolskoj ustanovi, akademik Redžić se nije pojavio.

Porodica je nestanak prijavila policiji još 7. januara
. Redžićeva supruga Amira kazala je kako je prijavila nestanak, a nada se najboljem.

Akademik Redžić se navodno na dan nestanka iz svog doma na Bistriku uputio u šetnju, a pretpostavlja se da je krenuo u pravcu Trebevića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije