Sarajevo: Nepoznate osobe crnom farbom prefarbale ploče sa citatima Alije Izetbegovića

8
Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Nepoznate osobe crnom farbom prefarbale ploče sa citatima Alije Izetbegovića
Foto: INAT / Prefarbana ploča

U noći 19. jula u ulici Gimnazijska u sarajevskoj općini Centar, ploče sa citatima Alije Izetbegovića prelivene su crnom farbom.

Tim povodom su se oglasili iz Asocijacije mladih SDA Centar.

"Po saznanju da su u Općini Centar u Ulici Gimnazijska išarane ploče sa citatima prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine rahmetli Alije Izetbegovića, naši omladinci su izašli na teren te obavijestili nadležne organe i ploče doveli u prvobitno stanje.

Ovim putem oštro osuđujemo ovaj vandalski čin i nadamo se da se ovakvi i slični incidenti neće ponavljati u našoj državi. Apeliramo na nadležne organe, prije svega Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, da u svom punom kapacitetu sprovedu sve zakonom propisane mjere i radnje kako bi se otkrili počinioci ovog vandalskog čina.

Ovim putem se zahvaljujemo i članovima Savjeta Mjesne zajednice Trg Oslobođenja - Centar na brzoj reakciji i kvalitetnoj suradnji.

"A to što mi nazivamo Bosnom nije samo parče zemlje na Balkanu, za mnoge od nas Bosna je ideja, to je vjera da ljudi različitih religija, nacija i kulturnih tradicija mogu živjeti zajedno." - Alija Izetbegović. Čuvajmo našu Bosnu i Hercegovinu", zaključili su iz AM SDA Centar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije