Sarajevo najavilo doček Nove godine: Publiku očekuje spektakl, humor i dobra zabava

19
AA
Sarajevo najavilo doček Nove godine: Publiku očekuje spektakl, humor i dobra zabava
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Predstavljen Program dočeka Nove 2024. godine

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić sa frontmenima bendova koji će nastupati zvanično je danas, 6. decembra, predstavila Program dočeka Nove 2024. godine u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Publiku će ispred Vječne vatre zabavljati popularni bendovi "Bombaj štampa", "Zabranjeno pušenje" i "Crvena jabuka", te Elvir Laković Laka, koji će nastupiti umjesto ranije najavljenog benda "Letu štuke".

Kako su najavili organizatori, novogodišnja noć u Sarajevu biće više od koncerta, jer je u pripremi i jedinstven propratni događaj pod nazivom "Sarajevska priča", u kojem će se pojaviti i dio popularnih “Nadrealista“. Inače, ovo je po prvi put ikad da u novogodišnjoj noći nastupaju četiri popularna izvođača.

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Frontmen "Zabranjenog pušenja" Davor Sučić, poznatiji kao Sejo Sexon, rekao je da je pred njima poseban zadatak, ujedno i težak, jer nastupaju pred domaćom publikom i u gradu koji ih je, kako je rekao "stvorio".

"Ovaj grad nas je sve i stvorio. Imamo poseban zadatak. Puno će nam biti teže nego eminentnijim umjetnicima. Mi smo ljudi iz ovog grada i kompletna muzika i stvaralaštvo bazirano je manje-više na Sarajevu, ulicama njegovim. To je lijep izazov i daćemo sve od sebe da ne razočaramo i znamo da ste uvijek najkritičniji prema nama koji smo odavde. To nam je u životu i karijeri i valjalo jer takav stav nas je tjerao da napravimo najbolje od sebe i svojih karijera", istakao je Sučić.

Dražen Žerić Žera, frontmen grupe “Crvena jabuka“, kazao je kako misli da će publici novogodišnja noć biti emotivna i za pamćenje.

"Volio bih da smo ranije krenuli u kampanju, nadam se da će nam doći gosti iz regiona", kazao je Žera.

Nedžad Podžić iz benda “Bombaj štampa“ istakao je da se jedna ovako lijepa priča trebala desiti ranije.

Predviđeno je da koncert počne u 21 sat i traje do dva sata iza ponoći, a bendovi će svirati po sat.

Gradonačelnica Sarajeva kazala je kako vjeruje da će 2024. godina biti posebna u glavnom gradu BiH. Poručila je da je Sarajevo spremno za još jedan spektakularan doček, ali i sve goste koji u ogromnom broju pristižu u grad.

"Četrdeset godina Zimskih olimpijskih igara, 40 godina fenomenalnih 'Nadrealista'. A mi ćemo u Novu godinu ući sa pravim sarajevskim dernekom i pozivam sve drage prijatelje širom bivše Jugoslavije, sve drage prijatelje širom Evrope i svijeta da dođu da uživamo svima dobro poznatu sarajevsku priču", rekla je Karić.

Ovogodišnji program će započeti koncertom Sarajevske filharmonije u Narodnom pozorištu sa prenosom na pet LED ekrana u Titovoj ulici do početka programa u 21 sat, te na Trgu Susan Sontag sve do kraja koncerta u Narodnom pozorištu.

Koncert filharmonije počinje u 19.30 sati, kada će se otvoriti ulaz u Titovu ulicu i to iz pravca ulica Kulovića i Dalmatinska te od Trga Djece Sarajeva.

Kompletan program kod Vječne vatre počinje u 21 sat, kada će se na sceni pojaviti prvi izvođač – Laka sa bendom.

Od 22 sata na sceni će se smjenjivati "Bombaj Štampa", "Zabranjeno Pušenje" i "Crvena Jabuka", a njihove nastupe na LED ekranima duž ulice pratit će posebne video projekcije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (19)

/ Povezano

/ Najnovije