Sarajevo: Motociklista pucao na vozilo u pokretu

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Motociklista pucao na vozilo u pokretu

U petak oko 22,30, u ulici Mula Mustafe Bašeskije do broja 33 nepoznati motociklista pucao je na vozilo u pokretu marke "hamer" registarskih oznaka J97-A-600, kojim je upravljao H. M. iz Sarajeva. 

U pucnjavi nije bilo povrijeđenih osoba a na vozilu hamer uočeno je oštećenje desnog praga i probušen prednji desni pneumanik, najvjerovatnije djelovanjem projektila ispaljenog iz vatrenog oružja. 

O pucnjavi je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavile uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo. 

Policijski službenici nastavit će raditi na rasvjetljavanju ovog događaja, identifikaciji i pronalasku izvršioca, navodi Fena

POLICAJCI VOZAČIMA URUČILI 755 PREKRŠAJNIH NALOGA 

U toku proteklog dana, službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja uručili su 755 prekršajnih naloga, a na lakše prekršaje upozorili su 43 vozača. 

Iz saobraćaja je isključeno sedam vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod djelovanjem alkohola, 16 vozača je isključeno zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita. 

Također, iz saobraćaja je isključeno i 11 osoba koja su upravljale vozilom prije sticanja prava na upravljanje te šest motornih vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i 12 vozila koja nisu bila registrirana, saopćeno je iz MUP-a KS. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije