Sarajevo: Majka i kćerka se posule benzinom i zapalile

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Majka i kćerka se posule benzinom i zapalile

Dispečer Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo u srijedu je obavijestio Drugu policijsku upravu da je u ulici Gornji Velešići, općina Novo Sarajevo, došlo do samopovrijeđivanja dviju osoba, K.V. i njene kćerke K.Dž., obje iz Sarajeva.

One su prevezene u KCU u Sarajevu, gdje je konstatovano da je K.Dž. zadobila teške tjelesne povrede u vidu opekotina gornjeg dijela tijela, ruku i glave i ona je zadržana na daljem liječenju, dok je K.V. zadobila povrede ruku.

K.V. i K.Dž. su povrijeđene uslijed posipanja benzinom, a zatim upotrebom otvorenog plamena.

O ovome je obaviješten kantonalni tužilac u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog događaja.

NAPAD NA SLUŽBENU OSOBU  
U ulici Branilaca Sarajeva, općina Centar Sarajevo, policijski službenici Prve policijske uprave u srijedu  su lišili slobode S.N., rođenog 1936.godine, nastanjenog u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo napad na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

S.N. je nanio lakše tjelesne povrede policijskim službenicima.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a S.N. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

KS - EVIDENTIRANO 28 SAOBRAĆAJNIH NEZGODA

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 28 saobraćajnih nezgoda, od toga 25 sa materijalnom štetom i tri sa nastradalim osobama, kojom priliom su četiri osobe lakše povrijeđene.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 12 vozača, a isključeno je i 12 osoba zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, šest osoba je isključeno zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, četiri vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole, kao i sedam neregistrovanih vozila,saopćeno je iz MUPKS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije