Sarajevo jutros toplije od Neuma! Danas 30 stepeni - evo kad nam stiže kiša

Radiosarajevo.ba
Sarajevo jutros toplije od Neuma! Danas 30 stepeni - evo kad nam stiže kiša
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je sunčanije u centralnim i istočnim područjima Bosne. U većem dijelu zemlje je pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 11; Gradačac 12; Bugojno 13; Bihać i Tuzla 14; Drvar i Jajce 15; Mostar i Sanski Most 16; Livno i Široki Brijeg 19; Ivan Sedlo 20; Grude 21; Neum 23; Sarajevo 24; Stolac 25°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 937Pa, za 5hPa je manji od normalnog i raste.

Bioprognoza: Slično kao i proteklog dana, uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će se osjećati bolje. Više sunca pozitivno će djelovati na osjetljive osobe, stoga bi se i tegobe vezane uz njihove bolesti trebale umanjiti. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, obzirom da će poslije podne biti sparno. Također, preporučljivo je slojevito se odjenuti. 

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima mogući su lokalni pljuskovi na području Krajine i sjevera Bosne. U većem dijelu zemlje vjetar umjerene jačine južnog smjera. Povremeno će biti jakih udara juga. Na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku zemlje vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30°C. U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 30°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima širom Bosne su mogući lokalni pljuskovi. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje od 14 do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26°C, na jugu zemlje od 27 do 30°C .

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni lokalno sa slabom kišom ili pljuskom. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje od 16 do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C, na jugu zemlje do 30°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28°C, na jugu zemlje do 32°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije