Sarajevo jutros hladnije od Bjelašnice: Objavljena prognoza do ponedjeljka - bit će i kiše i snijega

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevo jutros hladnije od Bjelašnice: Objavljena prognoza do ponedjeljka - bit će i kiše i snijega
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Lijepo vrijeme u Sarajevu

Jutros u našoj zemlji pretežno vedro. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove ima magle.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Sokolac -12; Drvar -8; Bugojno -6; Livno, Sanski Most -5; Banja Luka, Bihać, Prijedor, Zenica -4; Široki Brijeg, Tuzla -3; Sarajevo -2; Bjelašnica, Ivan Sedlo 0; Gradačac, Mostar 1; Trebinje 2; Neum 7; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 954 hPa, za 11 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilnije vrijeme, praćeno dužim sunčanim intervalima i porastom temperatura, pozitivno će djelovati na raspoloženje većine ljudi. Tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Tokom jutra i večeri preporučljivo je biti oprezniji i posvetiti pažnju prikladnom odijevanju, a boravak na otvorenom, po mogućnosti prilagoditi toplijem dijelu dana.

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme. Dio prijepodneva, po kotlinama Bosne, sa maglom. Vjetar slab južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 10 do 16 °C. U Sarajevu sučano. Dnevna temperatura oko 11 °C.

U petak sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu do 7, a dnevna od 9 do 16 °C.

U subotu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 0 do 6, a dnevna od 11 do 17 °C.

Nedim Sladić odgovorio na pitanje: Da li smo završili sa zimom?

Nedim Sladić odgovorio na pitanje: Da li smo završili sa zimom?

U nedjelju u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje preteženo sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. Poslije podne i u večernjim satima lokalno slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, a tokom noći u većem dijelu Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu do 9, a dnevna od 11 do 17 °C.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom. Prije podne prestanak padavina u Posavini i Krajini, a prema kraju dana i u ostalim područjima. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 4 do 10, na jugu do 12 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije