Sarajevo je jutros toplije od Mostara: Objavljena i prognoza za naredne dane

Radiosarajevo.ba
Sarajevo je jutros toplije od Mostara: Objavljena i prognoza za naredne dane
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Vilsonovo šetalište

Jutros je u sjevernim i sjeverozapadnim područjima bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim djelovima malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 6 stepeni, Drvar 8, Bugojno 10, Ivan Sedlo, Sanski Most i Stolac 11, Jajce 12, Livno i Mostar 13, Sarajevo, Široki Brijeg i Zenica 14, Tuzla 16, Bihać i Grude 17, Gradačac 18, Neum 19 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 937 milibara, za 5 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Bioprognoza: Slično kao u dane vikenda, uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će se osjećati bolje. Više sunca, pozitivno će djelovati na osjetljive osobe, stoga bi se i tegobe vezane uz njihove bolesti trebale umanjiti. Preporučljivo je slojevito se odjenuti. Opšta slika biće neznatno lošija u Hercegovini, gdje bi mjestimične, prolazne padavine mogle povremeno kvariti ugođaj. 

Danas se u jutarnjim satima na sjeverozapadu Bosne očekuje pretežno oblačno vrijeme. U ostaku zemlje sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. Poslije podne ili u večernjim satima slabi lokalni pljuskovi su mogući na jugozapadu Bosne i ponegdje u Hercegovini. Vjetar umjeren, povremeno sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 22 do 28 stepeni. U Sarajevu sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. Najviša dnevna temperatura oko 26 stepeni.

Utorak: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima u većem dijelu Bosne i na sjeveru Hercegovine, uglavnom poslije podne. Na sjeveroistoku Bosne je moguća i grmljavina. Jutarnja temperatura od 7 do 14, na jugu do 18. Dnevna temperatura u Posavini i Krajini od 8 do 15, u ostaku Bosne do 21, a na jugu zemlje od 20 do 25 stepeni.

Srijeda: Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 16, a najviša dnevna od 22 do 28 stepeni.

Četvrtak: Sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 18. Najviša dnevna temperatura u Bosni od 9 do 16, u centralnim i istočnim područjima do 20, a u Hercegovini od 22 do 27 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

S druge strane, AccuWeather je za sljedećih sedam dana najavio sljedeću prognozu: 

Prognoza za 7 dana - undefined

Foto: AccuWeather: Prognoza za 7 dana

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije