Sarajevo: Građani strpljivi, velika gužva za vakcinaciju

2
Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Građani strpljivi, velika gužva za vakcinaciju
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Vakcinacija Zetra 19.05.2021. g.

U Zetri je danas nastavljena vakcinacija prema utvrđenom planu i prioritetima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.

Danas je na vakcinaciju pozvano 1.500 osoba starijih od 70 godina, a pozvan je i određeni broj građana koji imaju više od 65 godina, jer u kategorijama stanovništva starijih od 70 godina nema više osoba prijavljenih putem aplikacije.

Za nastavak vakcinacije je osigurano 6.750 doza vakcina koje su stigle protekle sedmice putem COVAX i EU4HEALTH programa.

Kako smo ranije pisali, jučer je došlo je do nesporazuma o tome kada treba početi imunizacija, pa su građani ranije došli pred Zetru, čime su stvorene velike gužve na ulazu u dvoranu Zetra.

Jučer poslijepodne iz Vlade Kantona Sarajevo poslali su saopćenje u kojem su objasnili koji je razlog gužvi u dvorani Zetra, dodajući da je to posljedica neprovođenja termina koji je Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo (ZZOKS) uputio u svom pozivu građanima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije