Sarajevo: Bh. parlamentarac Ratka Mladića nazvao herojem

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Bh. parlamentarac Ratka Mladića nazvao herojem

Staša Košarac (SNSD), predsjedavajući Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine, nazvao je danas u zgradi Parlamenta BiH optuženog ratnog zločinca Ratka Mladića herojem. 

U srcu Sarajeva, istog onog kojem je Mladić htio "razvući pamet“ i kojeg je oko četiri godine nemilosrdno ubijao, predsjedavajući najvišeg zakonodavnog tijela države BiH, nazvao je herojem.  

Košarac je ovo kazao komentirajući podršku Naseru Oriću, ratnom komandantu Srebrenice, koju mu iskazuju preživjele žrtve,ali i bošnjački političari. Na novinarsku konstataciju, piše Avaz, da u Sarajevu Orića zovu herojem, Košarac je kazao:

„I mi imamo svoje heroje. Naš heroj je general Ratko Mladić.“

Ova izjava izazvala je burnu reakciju pojedinih novinara iz FBiH, koji su tražili pojašnjenje od Košarca kako nekoga, kome se za genocid nad više od 8.000 bošnjačkih mladića i muškaraca sudi u Hagu, može zvati herojem, te ga porediti s Orićem kojem je sud u Hagu za optužbe za zločine nad Srbima izrekao oslobađajuću presudu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije