Sarajevo - Beograd: Definirajte trasu i Turska kreće u realizaciju projekta

Radiosarajevo.ba
Sarajevo - Beograd: Definirajte trasu i Turska kreće u realizaciju projekta
/ Foto: Ministarstvo prometa i komunikacija BiH
Ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko sastao se danas u Sarajevu s delegacijom Republike Turske koju je predvodio zamjenik ministra ekonomije Fatih Metin.

Sastanku je prisustvovao i državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije, Edin Zećirović.

Glavna tema sastanka, koji je održan u relaksiranoj i prijateljskoj atmosferi, bio je projekt brze ceste kojim bi se povezali glavni gradovi BiH i Srbije – Sarajevo i Beograd – što je izvorno ideja turskog ministra ekonomije Nihata Zeybekčija.

Zamjenik Metin još jednom je potvrdio da Turska čvrsto stoji iza ovakvog projekta, te da se od BiH i Srbije očekuje da definiraju konačnu trasu kojom bi ta brza cesta išla, nakon čega će Turska pokrenuti proceduru realizacije ovog Projekta.

Ministar Jusko je u tom smislu najavio da će se uskoro održati razgovori predstavnika BiH i Srbije na temu trase brze ceste Sarajevo - Beograd.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije