Saobraćaj u BiH se odvija nesmetano

Radiosarajevo.ba
 Saobraćaj u BiH se odvija nesmetano

 U većem dijelu BiH  saobraćaj se ovoga jutra odvija po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu.  Na području gdje pada kiša savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima na putu. 

Zbog izvođenja radova na deminiranju terena kod kasarne u Visokom, u vremenu od 07:30 do 14:30 sati, saobraćaj je na dionici autoputa  A-1 Visoko-Podlugovi iz pravca Visokog prema Podlugovima preusmjeren u preticajnu traku. Molimo vozače da poštuju postavljenu signalizaciju.  

I dalje je na snazi zabrana saobraćanja na dionici magistralnog puta M-18 Dobro Polje-Miljevina, a alternativni pravac je preko Rogatice i Goražda. Na magistralnom putu M-16 Jajce Banja Luka (u mjestu Lučina) zbog  klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom. 

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene saobraćajne signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Tuzla- Šićki Brod, Kiseljak-Busovača i Bosansko Grahovo-Livno.   

Zbog održavanja brdske auto utrke za Državno prvenstvo BiH, danas u vremenu od 09 do 18 sati, saobraćaj se na dionici magistralne ceste M-6.1 Široki Brijeg-Posušje (dionica Podvranić-Vranić), obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac (preko Gruda). 

Ovih dana posebno duga zadržavanja evidentirana su na GP Doljani,  tako da svima onima koji namjeravaju ljetovati na Dubrovačkoj regiji preporučujemo korištenje graničnih prelaza Čepikuće i Ivanica, a onima koji se kreću ka Makarskoj rivijeri i sjevernije, preporučujemo granične prelaze Zvirići, Bijača, Crveni Grm i Orahovlje, gdje su zadržavanja znatno kraća. Na ostalim graničnim prelazima pojačan je promet vozila ali zadržavanja nisu duža od 15 minuta. 

AUTOPUT:

Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izvođenja radova na sistemu naplate putarine (u mjestu Jakupovci) izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. 

MAGISTRALNI PUTEVI: 

M-4 

Simin Han-Kalesija, zabrana saobraćanja za teretna vozila preko 3,5 tone (u mjestu Babajići).

Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

M-5

Kiseljak-Busovača, u toku su sanacioni radovi na mostu, zbog čega je saobraćaj preusmjeren na novoizgrađenu jednosmjernu obilaznicu i odvija se naizmjeničnim propuštanjem vozila. 

M-6.1 

Bosansko Grahovo-Livno, u toku je sanacija mosta u mjestu Pusto Polje, saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

M-15

Livno-Glamoč (Koričina) , zbog deminiranja terena od 08 do 14 sati polusatne obustave saobraćaja.

M-16 

Jajce Banja Luka ( Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

M-16.1 

Klašnice-Prnjavor, u mjestu Čardačani, saobraća se usporeno-jednom trakom.

M-16.4

Rostovo-Novi Travnik,zbog sanacionih radova saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

M-17

Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.

M-18

Sarajevo-Trnovo-zbog sanacionih radova saobraćaj se kod brane Bogatići odvija jednom trakom - naizmjenično.

Tuzla-Ugljevik -u mjestu Seljublje zabrana saobraćanja za teretna vozila preko 3,5 tone.

Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.  

REGIONALNI PUTEVI

R-408 Dubovsko-Kulen Vakuf, nastavljeni su sanacioni radovi, usporeno saobraćanje (jednom trakom).

R-445 Semizovac-Ilijaš (dionica od pružnog prelaza do autobuskog stajališta) zbog izvođenja sanacionih radova saobraća se usporeno (jednom  trakom).

R-456 Šibošnica-Previle (Donji Humci-Gornji Humci), zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta, saobraća se jednom trakom.

R-467 Olovo-Ribnica - saobraćaju vozila do 12 t ukupne mase. 

KANTON SARAJEVO:

-Zbog izvođenja radova na izgradnji Južne longitudinale, mijenja se režim saobraćanja na dijelu ulice Terezije (dionica od zgrade Ceste FBiH do spoja sa ulicom Zagrebačka) i ulici Zagrebačka (na dijelu od raskrsnice sa ulicom Vrbanja do raskrsnice sa ulicom Derviša Numića- na ovoj dionici saobraćaj se ograničava na dvije trake za odvijanje saobraćaja u oba smijera). 

-Zbog izvođenja građevinskih radova na Stupskoj petlji, saobraćaj se odvija otežano i usporeno. U ulici Džemala Bijedića (na raskrsnici sa ulicom Nikole Šopa) obustavljen je pješački saobraćaj. 

-Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u ulicama: Rustempašina, Doljanska, Ahatovićka i Adema Buće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije