Saobraćaj bez dužih zastoja

Radiosarajevo.ba
Saobraćaj bez dužih zastoja

Na putnim pravcima u BiH saobraća se  bez dužih zastoja po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Zbog niskih temperatura, vozače upozoravamo na moguću poledicu, posebno na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima, saopćeno je iz  BIHAMK-a.

 Magla smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove, a izdvajamo puteve na području Sarajeva, Visokog, Kiseljaka, Viteza i Bugojna.

 Na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući su mjestimični odroni zemlje ili kamenja na kolovoz, pa vozače pozivamo na oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

 Zbog aktiviranog klizišta, obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta M-4 Simin Han-Kalesija (u Babajićima). U funkciji je obilaznica preko Dubrava.

 Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. 

 

RADOVI:

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4 

Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

Banja Luka-Čelinac, u mjestu Vrbanja, zbog izvođenja neophodnih radova, saobraća se naizmjenično-jednom trakom. 

M-5 

Sarajevska obilaznica (tranzit)- u naselju Trčivode u toku je sanacija klizišta, od 07 do 16 sati saobraća se naizmjenično-jednom trakom.

M-14 

Bosanska Kostajnica-Bosanska Dubica (Vrioci ), na snazi je obustava saobraćaja. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

M-16 

Jajce Banja Luka ( Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

M-16.2

Prozor-Jablanica, (na izlazu iz Prozora, u dužini od 1 km) u toku su sanacioni radovi, naizmjenično propuštanje vozila.

M-17

U Konjicu- u toku su sanacioni radovi na mostu, saobraća se jednom trakom-naizmjenično.

Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih obustava saobraćaja  svakog punog sata do 15 minuta (radnim danima) i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.

M-18

Tuzla-Ugljevik - zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 tone (Seljublje).

Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

 REGIONALNI PUTEVI

R-360 Priboj-Teočak,  zbog sanacije klizišta obustavljen je saobraćaj. U funkciji je alternativni pravac preko Omerovića.

R-403a Kamenica-Tržačka Raštela (u naselju Gata) zbog sanacije klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za vozila preko 30 tona (osim autobusa i cisterni za prevoz mlijeka).

 KANTON SARAJEVO:

-Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u ulicama: Zagrebačka, Musala i Bulevar Meše Selimovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije