Sanski Most i Bosanski Novi: Poplavljene kuće i ulice, građani bez pitke vode...

0
Radiosarajevo.ba
Sanski Most i Bosanski Novi: Poplavljene kuće i ulice, građani bez pitke vode...
Foto: RTV Sana / Poplave u Sanskom Mostu

Obilne kišne padavine pogodile su područje gotovo cijele Bosne i Hercegovine, dok posljedice najviše trpe područja Općine Sanski Most i Općina Bosanski Novi gdje je došlo do naglog rasta manjih riječnih vodotoka i njihovog izlijevanja iz korita.

Prethodna noć bila je besana za stanovnike Sanskog Mosta, kojima su poplavile kuće i drugi stambeni objekti usljed obilnih padavina prethodnih dana.

Poplavljene ulice, voda koja 'prijeti' kućama i lokalnom stanovništvu, epilog je dešavanja u Sanskom Mostu i Bosanskom Novom.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Kako piše RTV Sanski Most, tokom protekle noći došlo je do izlijevanja pojedinih rijeka iz korita i poplava. Najkritičnije je bilo u naseljima uz Blihu, Zdenu, Majdanušu i druge manje rijeke. Voda je prodrla u pojedine stambene objekte, a štete tek treba da se utvrde. Obzirom da je najavljen nastavak padavina u ovome trenutku u toku su pripreme za odbranu od narednih mogućih poplava.

Besanu noć proveli su i mještani Starog Majdana gdje su se Majdanuša i Željeznica izlike iz korita. Prema trenutnim informacijama ima i poplavljenih stambenih objekata. Zbog zamućenja izvorišta mještani su trenutno bez pitke vode.

Na fotografijama se vidi da su pojedini građani pravili nasipe kako bi djelomično spriječili prodor vode u dvorišta.

Besana noć za stanovnike Sanskog Mosta: Dijelovi grada pod vodom

Besana noć za stanovnike Sanskog Mosta: Dijelovi grada pod vodom

Podsjećamo, na području Hercegovine upaljen je narandžasti meteoalarm, dok je u ostatku BiH na snazi žuto upozorenje.

Poplave u Sanskom Mostu
Foto: RTV Sana: Poplave u Sanskom Mostu

Federalni hidrometeorološki zavod je za sljedeće regije izdao upozorenja za mogućnost lokalnog plavljenja imovine, otežano kretanje, udare vjetra, teški uslovi za vožnju usljed uslijed smanjenje vidljivosti i nekontrolisanog kretanja vozila zbog vode - regija Bihać, Livno, Mostar, Sarajevo, Tuzla i Višegrad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije