Sanski Most: Demonstranti napali kuću Asima Kambera, brat Jasmin izašao s oružjem

Radiosarajevo.ba
Sanski Most: Demonstranti napali kuću Asima Kambera, brat Jasmin izašao s oružjem

U Malom parku pored rijeke Zdene danas oko podne održani su protesti i u Sanskom Mostu, u organizaciji Udruženja "Za bolji Sanski Most“. 

Okupilo se nekoliko stotina građana koji su izrazili nezadovoljstvo teškim stanjem u cijeloj BiH, javljaju Brzevijesti.ba

Prisutnima se obratio i općinski načelnik Mustafa Avdagić, istakavši kako podržava mirne proteste kao oblik iskazivanja nezadovoljstva građana sadašnjom teškom ekonomskom situacijom. 

Demonstranti su zahtijevali, između ostalog, ostavke svih vijećnika Općinskog vijeća, kao i političkih predstavnika te općine na višim nivoima vlasti. 

Također, jedan od zahtjeva je da se u što kraćem roku održi vanredna sjednica Općinskog vijeća. 

Nakon toga, demonstranti su se uputili prema zgradi Općine na koju su bacali kamenje, jaja i petarde, te je razbijeno nekoliko prozora. Nekolicina maloljetnika nasrnula je i na prostorije Općinske organizacije Stranke demokratske akcije (SDA). 

Grupa od 100-tinjak demonstranata oko 15:00 sati naoružana kamenicama napala je porodičnu kuću Asima Kambera, poslanika SDA u Skupštini USK-a. Spriječila ih je policija, koja je napravila kordon ispred kuće, nakon čega su se povukli. Skandirali su "Kamberu, lopove". Na terasu kuće s oružjem u rukama, koje je uperio u masu, izišao je Jasmin Kamber, kako doznajemo Asimov brat, što je demonstrante dodatno razbjesnilo. 

Ponovo je intervenirala policija, koja je Kambera odvela u Policijsku stanicu. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije