"Šansa za ovo bila je ravna nuli": Snijeg zabijelio Hercegovinu u aprilu

0
Radiosarajevo.ba
"Šansa za ovo bila je ravna nuli": Snijeg zabijelio Hercegovinu u aprilu
Foto: Jabuka TV / Zabijelilo u Hercegovini

Snijeg je počeo padati na području Hercegovine u utorak navečer.

Bijeli pokrivač još je ranije tijekom dana pravio probleme u Bosni, ali i sjevernijim dijelovima Hercegovine, no snijeg se sinoć sati spustio i južnije krajeve.

Portal Jabuka objavio je čudesne fotografije iz Širokoga Brijega, Mostara i Gruda kao i snimku s ceste Mostar – Čitluk te iz Posušja.

U početku se snijeg ”miješao” s kišom, no ubrzo je počeo padati i zabjeljivati površine.

Snijeg u aprilu iznenadio je mnoge, no ipak su se vremenske prognoze ostvarile s obzirom da je najavljeno zahlađenje i pad temperatura.

A, o tome koliko je neobično bilo vidjeti snijeg u Hercegovini u ovom periodu, najbolje će ilustrirati izjava meteorologa FACE televizije Nedima Sladića koji je kazao:

"Ovakve aprilske snježne prizore u Mostaru još nikad nisam vidio. Kako ću ga i vidjeti kada je vjerovatnoća za snijeg prema podacima FHMZBiH u Mostaru u ovom mjesecu u zadnjih 60 godina (period 1961-2020) ravna, pazite sad, NULI! E, zbog ovoga je prodor impresivan!"

Video mećave u Mostaru pogledajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije