Sanjin Sefić će uskoro biti izručen BiH

S. H.
Sanjin Sefić će uskoro biti izručen BiH
/ Sanjin Sefić
Sanjin Sefić koji se sumnjiči da je 10. oktobra kod Zemaljskog muzeja usmrtio dvije studentice Filozofskog fakulteta u narednim danima bit će izručen BiH.

Kako je potvrđeno za Radiosarajevo.ba iz Ministarstva za pravdu Srbije, potpisano je rješenje o Sefićevoj ekstradiciji BiH.

Postupak izručenja BiH provest će pripadnici policije, potvrđeno je iz Ministarstva za pravdu Srbije.

Podsjećamo, usvojena je zamolnica BiH koja traži Sefića zbog krivičnog djela teško djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći.

Prethodno je Viši sud u Novom Sadu odlučio da su ispunjeni uvjeti za njegovo izručenje, a tu odluku je potvrdio i novosadski Apelacioni sud.

Sefić je nakon nesreće 10. oktobra pobjegao s mjesta događaja, a dva dana kasnije je uhapšen u Srbiji na osnovu međunarodne potjernice raspisane po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu.

Također, nadležni organi BiH vode postupak protiv još tri osobe koje se dovode u vezu sa saobraćajnom nesrećom zbog sumnje da su pomogli Sefiću poslije izvršenja krivičnog djela. Riječ je o A.D. (29) iz Sarajeva, N.S. (28) iz Foče i S.S. (22) iz Sarajeva. U dvorištu porodične kuće N.S., nađen je automobil Golf 6, koji je prema podacima policije korišten za izvršenje krivičnog djela, a čiji je vlasnik A.M. iz Sarajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije