Sutra planirana sanacija oštećenog stuba na pješačkom mostu

9
Radiosarajevo.ba
Sutra planirana sanacija oštećenog stuba na pješačkom mostu
Foto: Kanton Sarajevo / Pješački most na rijeci Željeznici

Štab civilne zaštite Kantona Sarajevo, na čelu sa komandantom, ministrom komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Enverom Hadžiahmetovićem, danas je u cilju sprečavanju urušavanja pješačkog mosta na rijeci Željeznici, a koji povezuj ulice Mala aleja i Hrasnička cesta, angažovao Službu za zaštitu, spašavanje iz ruševina i raščišćavanje terena formiranu u okviru pravnog lica Bosman d.o.o. Sarajevo.

Zaposlenici ovog građevinskog preduzeća su mehanizacijom u toku dana izvršili postavljanje i uvezivanje mostovskih skela oko stuba mosta, nakon čega su uklonili dizalicu koja je posljednjih dana osiguravala sporni stub mosta.

Kako su najavili iz ovog preduzeća, u toku sutrašnjeg dana nastavit će se građevinski radovi na sanaciji stuba mosta koji se počeo urušavati.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

"Most je osiguran teškom mostovskom skelom, sutra će se pristupiti izgradnji novog stuba, te srušiti stari", potvrdio je najave iz preduzeća "Bosman" i ministar Hadžiahmetović, nakon što je danas obišao radova na ovom pješačkom mostu ispod kojeg su smještene izuzetno važne instalacije, navodi se u saopćenju KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije