Samo u BiH: Radnik Željeznica ne dolazi na posao, rampa podignuta, vozovi prolaze

Radiosarajevo.ba
Samo u BiH: Radnik Željeznica ne dolazi na posao, rampa podignuta, vozovi prolaze
Facebook / Pružni prijelaz u Zalužanima
Pružni prijelaz u banjalučkom naselju Zalužani, proteklih dana došao je u žižu javnosti.

Kako javlja RTRS, sve zbog neodgovornog radnika koji se nije pojavio na poslu. Zbog toga rampa koja regulira saobraćaj na ovom prijelazu u proteklih pet dana čak dva puta nije spuštena u momentima nailaska vozova. Radnik je suspendovan, a mještani strahuju da li je time problem i riješen.

Priča koja se krije iza fotografija voza koji prelazi preko saobraćajnice u trenucima dok je rampa podignuta, koje već danima kruže društvenim mrežama, nimalo nije bezazlena. Zbog radnika koji se nije pojavio na poslu, tako bar tvrde u Željeznicama Srpske, rampa je ostala podignuta. Pukom srećom niko nije stradao.

Za ovaj problme, kažu mještani, nadležni već godinama znaju. Ipak i pored brojnih urgencija, do sada niko nije reagirao.

"Smiješno je da u 21. vijeku radnik kurbla na taj takozvani točak da bi spustio rampu. To treba riješiti automatski", rekao je Radivoj Šušnjar, predsjednik MZ Zalužani.

U Željeznicama svu krivicu svaljuju na radnika, koji se nije pojavio na poslu. On je kažu suspendovan. Ipak uvjeravaju da saobraćaj nije bio ugrožen. Po njihovim riječima, svi vozovi su obaviješteni da se zaustave prije prelaska preko tog putnog prelaza, što je, kažu i učinjeno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije