Samo dvije godine zatvora za zlostavljanje Bettine Siegner

Radiosarajevo.ba
Samo dvije godine zatvora za zlostavljanje Bettine Siegner

Slučaj Bettine Sieger koja je pune četiri godine bila ropkinja u kući Slavojke i Milenka Marinkovića u zaseoku Karavlasi nedaleko od Kalesije, gdje je izgladnjivana i prebijana, šokirao je javnost kada je prije nekoliko mjeseci izašao na vidjelo.

Bračni par godinama držao djevojku u ropstvu

Milenko Marinković je na suđenju priznao krivicu za strašno zlostavljanje tada 12-godišnje Nijemice, a zbog toga je nepravosnažno osuđen na samo dvije godine zatvora.

Marinković je pušten iz pritvora u kojem je bio od maja prošle godine, dok je njegova nevjenčana supruga Slavojka ostala iza rešetaka i njoj će se, u odvojenom postupku, ponovno suditi jer i dalje tvrdi da nije učinila bilo šta loše danas 19-godišnjoj Bettini Siegner.

Bettina je iz Njemačke stigla sa svojom majkom Christine Siegner, koja se udala za Milenka Marinkovića da bi ovaj dobio “njemačke papire”.

Iako se u optužnici na početku tvrdilo da je Bettina zlostavljana od trenutka kad je stigla u Karavlahe, nakon njezinih iskaza smanjeno je trajanje torture sa sedam na četiri godine. Nakon što je Christine Signer, koja tvrdi da njena kći laže, ispitana na sudu u Kalesiji, deportovana je u Njemačku gdje je i pritvorena jer se protiv nje vodi istraga zbog zlostavljanja Bettine.

Bettina se od maja prošle godine nalazi u sigurnoj kući, ali se želi vratiti u Njemačku.

Faruk Balijagić, advokat Milenka Marinkovića, najavio je žalbu na izrečenu presudu, a žalbu je najavio i Admir Arnautović, glasnogovornik tužilaštva tuzlanskog kantona.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije