Šamac: Uhapšeni zbog krijumčarenja heroina

Radiosarajevo.ba
Šamac: Uhapšeni zbog krijumčarenja heroina

Dvije osobe lišene su slobode u Šamcu zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

U akciji kodnog naziva „Silver“ uhapšeni su A.H. s područja Brčko Distrikta i A.S. sa područja općine Srebrenik, a kod njih je, prilikom pretresa, pronađen paketić u kome se nalazila smeđkasta praškasta materija, koja po svojim morfoliškim osobinama asocira na opojnu drogu „heroin“, saopćeno je danas iz CJB Doboj.

Na području Šamca jučer je izvršen i pretres putničkog vozila marke Alfa romeo koje koristi A.H., te izuzet pištolj marke CZ kalibra 9 mm, osam komada pripadajućih metaka i tri mobilna telefona koje je navedena osoba koristila.

Na osnovu pribavljene naredbe Suda Brčko Distrikta, u saradnji s tamošnjom policijom, izvršen je pretres dvije kuće koje koristi A.H. u Brčkom, prilikom čega su pronađene i izuzete dvije PVC vrećice u kojim se nalazila smeđkasta praškasta materija, za koju postoji sumnje da se radi o narkotičkom sredstvu, ukupne težine 1.139 grama; precizna vaga, jedna ručna bomba, jedna lovačka i jedna vazdušna puška, kao i veća količina puščane municije. 

Izuzeta praškasta materija bit će upućena na vještačenje, radi utvrđivanja vrste narkotičkog sredstva.

Policija iz Doboja i Šamca izvršila je kriminalističku obradu nad navedenim osobama, nakon čega su, zajedno sa izvještajem o počinjenom krivičnom djelu, predati u nadležnost Okružnom tužilaštvu Doboj.

Tokom ove akcije, koja je provedena pod nadzorom Okružnog tužilaštva Doboj, u prethodnih mjesec dana prikupljena su potrebna operativnih saznanja i pribavljeni i drugi materijalni dokazi koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem vođenju krivičnog postupka protiv uhapšenih, za koje postoji osnov sumnje da su, u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, nabavljali i na području općine Šamac prodavali opojnu drogu heroin. 

U sklopu akcije, tokom maja mjeseca, policija u Šamcu dva puta je izuzimala heroin od navedenih osoba; u jednom slučaju je zaplijenjeno 1,8 grama, a u drugom slučaju 9,8 grama ove opojne droge.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije