Salkić: Napad na bošnjačkog učenika u Milićima izazvao uznemirenje i nevjericu

24
F. V.
Salkić: Napad na bošnjačkog učenika u Milićima izazvao uznemirenje i nevjericu
FOTO: AA / Ramiz Salkić

Očekujemo od policije da nepristrano provede istragu o napadu na učenika bošnjačke nacionalnosti u Milićima, izjavio je za portal Radiosarajevo.ba potpredsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) Ramiz Salkić nakon što je učenik trećeg razreda srednje škole "Milutin Milanković" u Milićima prije dva dana zadobio teške tjelesne povrede koje mu je nanio drugi učenik tokom "sportskog dana" koji se tog dana dešavao u ovoj obrazovnoj ustanovi.

"Policija i rukovodstvo škole trebaju u najkraćem mogućem vremenu obavijestiti javnost o pozadini ovog napada ali i poduzetim mjerama prema napadaču ili napadačima.

Napad je izazvao uznemirenje i nevjericu i zbog toga je potrebna hitna reakcija svih nadležnih za postupanje u ovom slučaju.

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Činjenica da je dječaku slomljena vilica i da se radi o teškoj tjelesnoj povredi prevazilazi razmišljanje o običnoj dječjoj tuči", zaključio je Salkić u izjavi za portal Radiosarajevo.ba.

Kako tvrdi N1, srednjoškolac inicijala A.A. iz Nove Kasabe koji je inače bošnjačke nacionalnosti zadobio je prijelom vilične kosti, ali i udarce po drugim dijelovima tijela, a bez policijskog izvještaja još nije poznato da li mu je povrede nanio jedan učenik ili je bilo više njih.

Još nije poznato šta je bio tačan uzrok napada, ali N1 tvrdi da je dječaku A.A. njegov kolega koji je također druge nacionalnosti i mlađi od njega te pohađa prvi razred srednje škole, psovao i vrijeđao ga što je prethodilo koškanju među njima, a zatim i napadu koji je mogao biti koban.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (24)

/ Povezano

/ Najnovije