Sadović: Tihić obmanjuje javnost

Radiosarajevo.ba
Sadović: Tihić obmanjuje javnost

Predsjednik SDA Sulejman Tihić dezinformirao je javnost izjavom da ne bi bilo vakuuma da je zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, ministar sigurnosti BiH Tarik Sadović podnio ostavku, saopćeno je danas iz Sadovićevog kabineta.

Sadović, također, odbija navode iz Tihićeve izjave da svoj interes stavlja ispred državnog, zbog čega će, kada bude razriješen, Ministarstvo voditi njegov zamjenik Mijo Krešić.

"Neupućeni bi mogli pomisliti da je Sadović dao ostavku ne bi bilo vakuuma i novi ministar sigurnosti BiH bi odmah stupio na dužnost što nije tačno", naveo je Sadović.

Zakonom o Vijeću ministara BiH i autentičnim tumačenjem Zakona, koje je doneseno odlukom visokog predstavnika i koje je sastavni dio Zakona i ima zakonsku snagu, vrlo precizno je propisano da u periodu između dana podnošenja ostavke, smjene ili trajne spriječenosti ministra i dana kada nasljednik ministra preuzme dužnost, zamjenik ministra privremeno obavlja dužnosti datog ministra, navodi se u saopćenju.

Također se dodaje da ono što predsjednik SDA Sulejman Tihić naziva vakuumom uvijek se javlja u procesu zamjene bilo kog ministra, a da "posljedice tog vakuuma snose oni koji ga proizvedu".

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije